HelpSpot Help Desk Software | HelpSpot Blog | HelpSpot Support

Installation error


#1

Hi,

I’m setting up a new installation of HelpSpot for testing purposes on a different server to our current live installation.

On installation I’m receiving the below error, the same error occurs when running the installation from the CLI or Web.

I’ve attempted to install both version 4.8.3 and 4.6.10 (Our current live version).

The server is running Centos 7, PHP 7.0.30, 10.2.15-MariaDB and passes the pre-installation checks.

{“error”:{“type”:“Exception”,“message”:“Call to undefined function adodbErrors()\n#0 /var/www/mysite.com/public_html/helpspot/adodb/adodb.inc.php(4630): ADOConnection::outp(‘Missing file: /…’)\n#1 /var/www/mysite.com/public_html/helpspot/adodb/adodb.inc.php(4746): ADOLoadCode(‘mariadb’)\n#2 /var/www/mysite.com/public_html/helpspot/lib/util.lib.php(135): ADONewConnection(‘mariadb’)\n#3 /var/www/mysite.com/public_html/install/HS/Install/Installer/InstallRepository.php(167): hsInitDB()\n#4 /var/www/mysite.com/public_html/install/HS/Install/Installer/Handlers/ConfigureHandler.php(134): HS\Install\Installer\InstallRepository->importApi()\n#5 /var/www/mysite.com/public_html/helpspot/HS/CommandBus/DefaultCommandBus.php(25): HS\Install\Installer\Handlers\ConfigureHandler->handle(Object(HS\Install\Installer\Commands\ConfigureCommand))\n#6 /var/www/mysite.com/public_html/install/HS/Install/Installer/Cli/InstallCommand.php(210): HS\CommandBus\DefaultCommandBus->execute(Object(HS\Install\Installer\Commands\ConfigureCommand))\n#7 /var/www/mysite.com/public_html/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Console/Command.php(112): HS\Install\Installer\Cli\InstallCommand->fire()\n#8 /var/www/mysite.com/public_html/vendor/symfony/console/Command/Command.php(261): Illuminate\Console\Command->execute(Object(Symfony\Component\Console\Input\ArgvInput), Object(Symfony\Component\Console\Output\ConsoleOutput))\n#9 /var/www/mysite.com/public_html/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Console/Command.php(100): Symfony\Component\Console\Command\Command->run(Object(Symfony\Component\Console\Input\ArgvInput), Object(Symfony\Component\Console\Output\ConsoleOutput))\n#10 /var/www/mysite.com/public_html/vendor/symfony/console/Application.php(870): Illuminate\Console\Command->run(Object(Symfony\Component\Console\Input\ArgvInput), Object(Symfony\Component\Console\Output\ConsoleOutput))\n#11 /var/www/mysite.com/public_html/vendor/symfony/console/Application.php(199): Symfony\Component\Console\Application->doRunCommand(Object(HS\Install\Installer\Cli\InstallCommand), Object(Symfony\Component\Console\Input\ArgvInput), Object(Symfony\Component\Console\Output\ConsoleOutput))\n#12 /var/www/mysite.com/public_html/vendor/symfony/console/Application.php(117): Symfony\Component\Console\Application->doRun(Object(Symfony\Component\Console\Input\ArgvInput), Object(Symfony\Component\Console\Output\ConsoleOutput))\n#13 /var/www/mysite.com/public_html/hs(63): Symfony\Component\Console\Application->run()\n#14 {main}”,“file”:"/var/www/mysite.com/public_html/helpspot/HS/Vendor/Illuminate/Exception/Handler.php",“line”:47}}

Any help would be much appreciated.

Regards,

Jamie